NATIONAAL LECTORENPLATFORM URBAN ENERGY

Een nationale onderzoeksgroep die zich richt op toegepast onderzoek op het gebied van Urban Energy

Het Nationaal Lectoren Platform Urban Energy (NL UE) is een nationale onderzoeksgroep die zich richt op toegepast onderzoek op het gebied van Urban Energy, met als doel het bereiken van netto-energieneutrale steden in 2050. Het platform werkt aan een gezamenlijke onderzoeksagenda en organiseert activiteiten zoals studentenwedstrijden en bijeenkomsten om kennis te delen.

Het platform heeft als doel fieldlabs voor Urban Energy te ontwikkelen in elke stad waar het vertegenwoordigd is, en om toegepast onderzoek in de Nederlandse kennisinfrastructuur te profileren en te positioneren. Jaarlijks wordt er een conferentie georganiseerd waar de resultaten worden gepresenteerd en gedeeld met zowel nationale als internationale stakeholders. Het platform draagt bij aan de energietransitie in Nederland, de Regionale Energie Strategie (RES), de wijkgerichte aanpak en versterkt de kennispositie van hogescholen met directe impact op het praktijkgericht onderwijs en de beroepspraktijk.

Het Nationaal Lectoren Platform Urban Energy (NL UE) zal zich de komende jaren richten op de ontwikkeling van een gezamenlijke onderzoeksagenda met afstemming binnen het platform en met anderen. Ook zal er kennis en (nationale) actuele informatie worden uitgewisseld tussen de lectoraten onderling, worden fieldlabs Urban Energy ontwikkeld in elke stad waar het platform vertegenwoordigd is en zal er een jaarlijkse conferentie worden georganiseerd met demonstratie van projecten. Verder zal er aandacht worden besteed aan het profileren en positioneren van toegepast onderzoek in de Nederlandse kennisinfrastructuur en zal er samengewerkt worden met LEVE, door profilering op de conferentie met impact van het hbo.

Looptijd: januari 2020 – oktober 2022

Totaalbudget van het project: €130.000

Budget ENTRANCE: €130.000

Locatie: Nederland

Partners: 10 partners

Domeinen: Technisch + Juridisch + Economisch + Sociaal + Ruimtelijk + Politiek

Betrokken lectoraten: Communication, Behaviour & the Sustainable Society

Gerelateerd projecten

project

POL4PED

Welke beleidsinstrumenten kunnen Europese steden inzetten om de invoering van Positive Energy Districts te bevorderen?

project

MODES

Hoe kan de Nederlandse energiemarkt georganiseerd worden, zodat deze aansluit bij het veranderende energiesysteem? Deze vraag staat centraal in het project MODES (Market Organization of the Dutch Energy System).

project

GREEN HYDRA

MKB betrekken in waterstofeconomie

project

HYTROS

Toegepast onderzoek naar transport en opslag van waterstof.

project

HYSUCCESS

Onderzoek naar draagvlak voor groene waterstof

project

HYPRO

verminderen risico’s en verlagen kosten groene waterstof