Beat the Clock, Turn the Lock! Educatieve Escape Rooms

5 september 2024

Tania Ouariachi (Hanze University of Applied Sciences) en Enrique González-Muñoz (Universidad de Granada) hebben de resultaten gepubliceerd van het project ‘Beat the Clock, Turn the Lock’. Een impactvol onderzoek door middel van een educatieve escape room.

Het onderzoek evalueert de kwaliteit van de interventie en de impact ervan op de kennis, de leermotivatie, het gebruik van soft skills en de betrokkenheid van studenten op basis van ‘game-based learning’.

Het artikel is gebaseerd op de groep studenten die de escape room hebben gespeeld (Master of International Communication studenten), niet op de groep studenten die de escape room hebben ontworpen (Energy for Society studenten). Momenteel is het onderzoek in de afrondende fase, waarin we de impact van het project vergelijken tussen studenten die het spel hebben ontworpen en studenten die het hebben gespeeld.

Comenius Programme

Beat the Clock, Turn the Lock! is een project van de Comenius Teaching Fellowship. Professionals in het hoger onderwijs kunnen een subsidie van 50.000 euro aanvragen bij het Comenius Programma voor een kleinschalige innovatie in een onderwijsinstelling.

Het voorgestelde project moet worden uitgevoerd binnen de context van een cursus, vakleertraject of vaardigheidstraject. De onderwijsverbetering moet direct ten goede komen aan Nederlandse studenten in het hoger onderwijs.

Het Comenius programma draagt bij aan de innovatie en verbetering van het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs in Nederland.