Ook ENTRANCE neemt deel aan de 24-uur durende H2-Challenge!

11 oktober 2024

Namens ENTRANCE – Centre of Expertise Energy doet Cor Scholte mee in het Holthausen raceteam tijdens de internationale H2-Challenge. Deze vindt plaats op 11 & 12 oktober. Zie deze race als een wake-up call, we moeten meer doen tegen klimaatverandering en “gas geven” in de energietransitie. Waterstoftechnologie biedt veel kansen en mogelijke oplossingen. De 24 uur Waterstof Challenge is dé ultieme test van teamwork, strategisch inzicht en creativiteit. 

De 24 uur Waterstof Challenge 

Verschillende teams gaan de strijd aan tegen de klok, allen rijdend en racend in een waterstofauto. Ieder team heeft 24 uur de tijd om zoveel mogelijk punten te scoren. Punten scoren doen ze door uitdagende opdrachten te volbrengen, waterstof te tanken en zoveel mogelijk kilometers te maken. 

Het team waar Cor deel uitmaakt is Tripple H. Samen met Patrick Asmus (Holthausen) en Eric de Putter (Hmak) vormen zij het team in een poging de hoogste score te behalen.

De race brengt de deelnemers naar unieke hotspots, UNESCO-sites en prachtige steden door Europa.  

Hotspot bij de proeftuinlocatie van ENTRANCE 

Eén van de spots is de proeftuin van ENTRANCE. Hier bekijken de deelnemers de waterstofopleidingslocatie voor waterstofinstallateurs, die zich bezig gaan houden met waterstoftoepassingen in de bebouwde omgeving. Deze faciliteit is door ENTRANCE i.s.m. twee van haar partners – ENEXIS en RENDO – gerealiseerd.  De samenwerking tussen onderzoek, onderwijs en werkveld, waarvan dit een mooi voorbeeld is, is van essentieel belang om niet alleen technische innovaties te kunnen realiseren, maar ook om deze te kunnen testen, verbeteren en succesvol en snel te kunnen implementeren. Alleen zo kan de energietransitie echt worden versneld.  

Nieuwsgierig geworden naar de energieopleidingen bij de Hanze en ENTRANCE? Neem contact op met Marloes Nieuwenhuis voor vragen en maatwerk opleidingen. 

Wij wensen alle deelnemers veel succes en veel plezier tijdens deze unieke challenge!