Studenten energie masters presenteren op Wind Meets Gas

8 oktober 2024

Op donderdag 3 oktober was de officiële opening van het 8e Wind meets Gas symposium. Het event voor waterstof en offshore energie in Noord-Nederland. Verschillende experts, innovators en pionieren betraden het podium. Maar dat niet alleen, ook energie master-, minor- en afstuderende studenten van de Hanze en ENTRANCE namen deel aan het programma.

Winnaars Energy Kick Start Week het podium op!

Het schooljaar is voor de energiestudenten begonnen met de Energy Kick Start Week. Een programma dat studenten onderdompelt in de energietransitie. Het is een intensieve week met veel gastcolleges, expert meetings én de uitwerking van de week challenge!

In samenwerking met New Energy Coalition werden de studenten uitgedaagd om met creatieve en duurzame ideeën te komen voor de toekomst van de Eemshaven. Dit gebied, het kloppend hart van de energietransitie in het noorden, groeit uit tot een belangrijke waterstofregio, en de studenten kregen de kans om hun stempel op die toekomst te drukken!

Aan het einde van de week hebben alle studenten hun ideeën gepresenteerd. Uit de 29 groepen zijn 3 winnaars voortgekomen. Deze winnaars stonden vrijdag 4 oktober bij Wind meet Gas op het podium. Hier mochten zij voor alle vakexperts en een vakkundig panel hun ideeën pitchen. Het panel bestond uit Dick Pouwels (voorzitter CvB Hanze), Arwin Nimis (voorzitter CvB Drenthe College), Lorenzo Squintani (hoogleraar Energierecht RUG) en Catrinus Jepma (hoogleraar Economie RUG en adviseur New Energy Coalition).

Wind meets Gas

Jaarlijks wordt Wind meets Gas georganiseerd door New Energy Coalition. Het symposium biedt een gevarieerd programma gevuld met workshops, lezingen, matchmaking sessions en netwerkmomenten gericht op de ontwikkelingen van waterstof en offshore energie. Het is een evenement voor partners en specialisten in het werkveld.